Zonne-energie:
Is mijn meter geschikt
Zonnepanelen
Zonnecollectoren
Onderhoud en monitoring
   


Welkom Bij NUZONNEPANELEN.NL

Zonnepanelen 
U ziet het links en rechts al steeds meer om u heen, zonnepanelen op de daken. De zon is een onuitputtelijke, natuurlijke energiebron, welke ons vandaag de dag kan voorzien van elektriciteit. Om deze vorm van energiewinning te gebruiken, zijn er zonnepanelen ontwikkeld. Vroeger was dit nog een kostbare zaak, tegenwoordig kan men een dergelijk systeem terugverdienen in ongeveer 7 jaar.
De zonnepanelen gaan ongeveer tussen de 25 en 30 jaar mee.
Bij de kwalitatief betere panelen liggen de rendementen hoog, ook na 25 jaar. Aangezien wij alleen A-kwaliteit panelen leveren en plaatsen, kunnen wij deze rendementen ook gegarandeerd toezeggen.

Is mijn meter geschikt?? »»

Kwaliteit
Zeker bij de PV systemen is kwaliteit van groot belang om er ook echt geld aan over te houden. Een PV systeem is opgebouwd uit zonnepanelen, omvormer en vaak ook uitbreiding van de meterkast. Zowel de panelen als de omvormer spelen hierin een belangrijke rol. Om kwaliteit en goede garanties te waarborgen, leveren wij voornamelijk Duitse panelen en SMA omvormers. Bij deze configuratie bent u ervan verzekerd dat er een hoogwaardig systeem bij u is geïnstalleerd. Tevens leveren wij maar één enkele Chinese variant, de meeste Chinese panelen leveren en plaatsen wij bewust niet.

Opbrengst
Het aantal en type panelen bepalen het vermogen van het systeem.
De panelen hebben een bepaald vermogen, wat wordt uitgedrukt in Wp [Wattpiek]. Om dit gegeven om te rekenen naar kWh [kiloWattuur], vermenigvuldigd men dit met 0.85; 1 Wp is dus 0.85 kWh. Aangezien in de loop van tijd de rendementen iets achteruit gaan, hebben verschillende keuringsinstantie ’s bepaald dat er na 26 jaar nog 85% rendement moet worden gehaald. Vandaar deze omrekenfactor.
Daarnaast speelt de omvormer een grote rol bij het renderen van het systeem. Deze omvormer zet gelijkspanning, wat wordt opgewekt door de panelen, om in wisselspanning zoals wij deze thuis gebruiken. Bij slechte omvormers kunnen grote verliezen optreden in het rendement, vandaar dat wij uitsluitend SMA leveren, ’s werelds marktleider. Deze omvormers hebben zelfs 100% rendementen, waarbij veiligheid het belangrijkste punt is. De omvormer houdt continue alles in de gaten en is eventueel aan te sluiten op eigen computers, tablets en/of smartphone’s.

Werking en onderhoud
Ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen elektriciteit. De silicumcellen waar zonnepanelen uit opgebouwd zijn, zijn gevoelig voor lichtinval en zetten dit om in elektriciteit. Hoe hoger de instraling, hoe hoger de spanning. Hieruit blijkt al gauw dat de panelen op een juiste wijze dienen te zijn gemonteerd. Reflectie van het glas van het paneel, weerkaatst al een hoop instraling.
Het is dus van belang om een hoge instraling te verkrijgen uit verschillende instralingshoeken. De kwalitatief betere panelen hebben speciaal glas wat weerkaatsing beperkt tot een minimum en een speciale coating wat druppelvorming bevorderd. Bij een regenbui spoelt het paneel automatisch al het vuil van zich af. Wanneer er schaduw op treedt op een gedeelte van een van de panelen, treedt dit verlies door in alle panelen die in dezelfde string zitten gekoppeld. Het is dus belangrijk dat de panelen het hele jaar door schaduwvrij liggen.

Advies en uitbreidingsmogelijkheden
Wij kunnen u uitvoerig adviseren over al het denkbare wat erbij zonnepanelen komt kijken. Ook besteden wij extra aandacht aan een mooie opstelling op het dak, een goede verdeling van de groepen in de meterkast en eventueel monitoring van uw eigen systeem. Het aansluiten van het systeem gebeurt uiteraard volgens de NEN1010 regelgeving.
Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om totaal onafhankelijk te worden van uw leverancier. Deze opstellingen zijn echter nog wel kostbaar; terugverdientijd ligt hier op zo’n 15 jaar. In deze situatie kunt u dan uw contract beëindigen bij uw leverancier, waardoor u dan geen transportkosten, vastrecht en energiebelasting meer betaald. De opgewekte energie wordt dan opgeslagen in speciale accu’s en een tweede, speciale omvormer zorgt er dan voor dat er te allen tijde genoeg capaciteit aanwezig is. Daarnaast kan dit systeem worden aangesloten op een noodaggregaat of toch nog de oude netaansluiting.

Woensdag, 24 April 2024  Rutgersmontage-Groep 2004-2024 | info@rutgersmontage-groep.nl | Volg ons Designed by TripleM
    login