In de Tuin:
Tuinontwerp en onderhoud
[Sier]bestrating
Gazonaanleg en onderhoud
Tuinverlichting
Vijvers en waterpartijen
Schuttingen en veranda’s
Speeltoestellen
Bewakingssystemen
Snoeiwerkzaamheden
Winter-/lenteklaar maken
 

Bestratingen

De bestrating in uw tuin heeft talloze doeleinden.
Het moet er niet alleen mooi uitzien, maar heeft ook meerdere functie’s.
Op uw terras wilt u natuurlijk heerlijk kunnen zitten, maar een goede afwatering is daarnaast van essentieel belang.

Wij leggen alle typen bestrating; of het nu gaat om de ouderwetse klinker, sierbestrating, maar ook de modernere grootformaat tegels.
Deze hebben allen hun eigen manier van verwerken om ervoor te zorgen datdeze er jarenlang strak in blijven liggen.

De ondergrond van het straatwerk is dermate belangrijk, aangezien dit vaak kan verschillen. In de Flevopolder vereist dit een andere aanpak dan bijvoorbeeld in ’t Gooi. Daarnaast speelt de toepassing van de bestrating een belangrijke rol in de ondergrond; een oprit is zwaarder gefundeerd als een looppad door de tuin.

Bij de moderne groot formaat tegels [60x60, 80x80, 100x100, 120x120cm] is het wenselijkom deze in een gestabiliseerde ondergrond te verwerken. Dit is arbeidsintensiever dan dat men debestrating verwerktin een traditioneel zandbed en brengt dus ook extra kosten met zich mee.
Ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Wanneer de bestrating er opnieuw uit moet omdat deze [deels] verzakt is, is men duurder uit dan dat men in eerste instantie had gekozen voor een gestabiliseerde ondergrond.

Ook voor sierbestrating bent u bij ons aan het juiste adres. Door de jaren heen hebben wij allerlei soorten en maten verwerkt tot de mooiste figuren cq vormen. Van dolfijnen in een terras tot leliebloemen in een oprit. Dit betreft het ouderwetse handwerk en begint helaas langzaam te verdwijnen uit de tuinen en ook de vakkennis hierin is niet bij alle bestratingsbedrijven meer aanwezig.

Daarnaast hebben we nog de ouderwetse rode klinkers,welke vaak te zien zijn in de dorpskernen zoals Laren, Blaricum en Naarden-Vesting. Deze stenen zijn soms honderden jaren oud en zo krom als bananen en kunnen dus niet zomaar gelegd worden; geen steen is hetzelfde.
Om hier toch een strak resultaat in te krijgen, is ervaring hierin vereist. Vaak wordt dit soort bestrating alleen nog maar toegepast in de dorpen waar dit thuis hoort; het moet bij het huis passen en bij de rest van de omgeving.

Ook de kwaliteit van de stenen cq tegels bepalen het eindresultaat van uw bestrating. Wij leveren dus ook alleen maar A-merken om dit resultaat te behalen. Goedkope stenen zijn vaak na een paar jaar hun kleur kwijt en krijgen dan een wat grovere, betonachtige uitstraling.

Voor wat betreft de afwatering van uw straatwerk zijn hier tegenwoordig allerlei systemen voor op de markt. Bij de moderne tuin zien we vaak een designgoot, bij de sierbestrating volstaat meestal een natuurlijke afwatering. Echter elke situatie is anders, dus laat u hierover goed informeren. Waar water blijft staan, treedt verzakking op!Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neemt u dan gerust contact met ons op.
Maandag, 15 Juli 2024  Rutgersmontage-Groep 2004-2024 | info@rutgersmontage-groep.nl | Volg ons Designed by TripleM
    login